Kolaylıkla İş Bulunan Meslekler

Kolaylıkla İş Bulunan Meslekler

ABONE OL
01/12/2023 14:11
Kolaylıkla İş Bulunan Meslekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kolaylıkla iş bulunan meslekler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından açıklanmıştır.

Kolaylıkla iş bulunan meslekler konusunun anlatılmasının nedeni, YKS’yi seçen adaylara yardımcı olmasıdır. Bu değişim ayrıca istihdam oranı, ortalama maaş, sektörü de içermektedir.

Mezuniyet Sonrası İş Bulmanızı Kolaylaştıracak 7 Meslek Grubu

  1. Eczane

2020 yılı itibarıyla Türkiye’de 34.000 eczaneden yaklaşık 5.000’i faaliyet göstermemektedir. Türkiye’deki eczacılık fakülteleri her yıl 2.000 yeni mezun vermektedir. Bugün çok popüler olan eczacılık okulları her geçen gün daha fazla öğrenciyi ağırlamaktadır.

  1. Veterinerlik

2020 yılında 2.000’den fazla mezun veren Veterinerlik Kolejleri en çok tercih edilen meslek grupları arasındadır. 5 yıllık bir eğitimin ardından mezun olan veteriner hekimler ortalama 6 ay 1 gün içerisinde işe girebilmektedir. Bir veteriner ortalama 17.000 TL ile 25.000 TL arasında maaş alabilmektedir.

  1. İnşaat mühendisliği

2020 yılı itibariyle Mühendisler Odası’na kayıtlı 100.000’den fazla inşaat mühendisi bulunmaktadır. Türkiye’de toplam 189 inşaat mühendisliği bölümü var ve bu durum istihdam sorunlarına neden olmakla birlikte ülkemizde her geçen gün daha da artan inşaat sayıları ile inşaat mühendislerinin bu alanda iş bulması kolaylaşıyor.

  1. Odyoloji

İnsanlarda işitme bozukluğunu önlemek için çalışan Odyoloji bölümü, hastalara çeşitli testler uygulayan ve tedavi yöntemlerini belirleyen profesyonel bir gruptur. 2020 yılında 1000 mezun veren bu bölüm, iş bulması en kolay 8 meslek arasında yer almaktadır. Odyoloji mezunları özel sektörde 13.000 TL ile 17.000 TL arasında maaş alabilmektedir.

  1. Pilotaj

Sivil havacılık ve ulaştırma alanındaki ihtiyaçları karşılayacak uzman personel yetiştiren pilotaj departmanları, Türkiye’de işe en kolay erişimi olan meslekler arasında yer almaktadır. Kaynaklara göre pilotaj eğitimi alan öğrenciler mezun olduktan sonra 5-6 ay içerisinde iş bulabilmektedir.

  1. Tasarım

Tasarım parçaları insan duyularıyla algılanır; Şekil, renk, şekil ve dekorasyon gibi çeşitli ürünler yapan kişileri yetiştiren bir bölümdür. 2020 yılı itibarıyla yılda 1.000 mezun veren bu bölümün ortalama istihdam süresi ortalama 6 ay olarak açıklanmıştır.

  1. Mimarlık

2020 yılında Mimarlar Odası’na kayıtlı mimar sayısı 50 bini aşıyor. Her yıl ortalama 5.000 mezun veren mimarlık fakülteleri, Türkiye’de daha kolay iş bulan meslekleri oluşturuyor. CİKO’nun açıkladığı verilere göre, 5 ay içinde yeni nitelikli bir mimar işe alınabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.